Kategoriat
Uncategorized

Henkilökunnan esittely

Moi! Olen Katja Kauppi, agronomi ja homekoiraohjaaja Liedosta, Varsinais-Suomesta. Päätoimisesti työskentelen Luonnonvarakeskuksessa tutkijana ja kirjoitan väitöskirjaa. Lisäksi olen sivutoiminen maanviljelijä sekä homekoira-ohjaaja.

Kiinnostus homekoiraohjaajan työtä kohtaan syntyi, kun etsin erilaisia mahdollisuuksia hyödyntää Sirin suurta motivaatiota nenätyöhön. Ilokseni pääsimme Kpedun homekoiraohjaajakoulutukseen. Koulutuksessa 1,5 vuoden aikana käytiin kattavasti läpi mikrobiologiaa, rakennustekniikkaa ja lainsäädäntöä unohtamatta varsinaista koiran koulutusta kotikoirasta homekoiraksi. Koulutuksen aikana opin valtavasti minulle ennestään tuntemattomasta alasta ja Siri pääsi toteuttamaan itseään nenätöitä tehden. Koulutuksen päätteeksi ala vei mennessään ja perustin alkukeväällä 2020 oman toiminimen Kurkelan Homehaukun. Homekoiraohjaajan työssä parasta on kun saan hyödyntää koirani parhaita ominaisuuksia ja auttaa samalla asiakkaita selvittämään heidän kotinsa terveyttä!

Työkaverinani minulla on 4-vuotias lagotto romagnolo Siri. Siri rakastaa käyttää nenäänsä ja tekeekin homekoiran töitä suurella motivaatiolla tarkasti ja tehokkaasti. Luonteeltaan Siri on kiltti ja aktiivinen koira, joka homekoiratyön lisäksi rakastaa uimista ja palloleikkejä. Vapaa-ajalla harrastamme agilityä.

Kotona tulevia homekoiran töitä odottelee 1-vuotias Kira, joka on Sirin pentu. Kira on luonteeltaan iloinen ja energinen nuori koira, joka haluaa olla kaikessa tekemisessä mukana. Erilaisia etsintätreenejä on Kiran kanssa tehty pikkupennusta asti. Aluksi Kira etsi nameja ja leluja, siitä sitten vähitellen siirryttiin homeiden etsintään. Kiralla on suuri motivaatio nenätyöskentelyyn ja saan hänestä tulevaisuudessa hyvän homekoiran Sirin rinnalle! Vapaa-ajalla harrastamme agilityä, lisäksi Kira rakastaa leikkiä Sirin sekä perheen kissojen kanssa.