Kategoriat
Uncategorized

Black Week 2023

Se on täällä taas, nimittäin Black Week!

20.11.-26.11. välisenä aikana tilatut homekoiratarkastukset 25% alennuksella! Etu koskee maksimissaan 200 neliön kohdetta. Täältä pääset tutustumaan tarkemmin hinnastoomme.

Jos olet miettinyt asuntosi, kesämökkisi, työpaikkasi tai vaikka asuntovaunusi kuntoa, nyt kannattaa hyödyntää tämän vuoden ainoa alennuskampanja.

Homekoiratarkatukseen sisältyy ohjaajan aistinvarainen havainnointi kohteesta, paine-eromittaus, kahden homekoiran tekemä homekoiratarkastus sekä kirjallinen raportti tarkastuksesta.

Ota rohkeasti yhteyttä niin selvitetään kohteesi kunto tarkasti, luotettavasti ja pintoja rikkomatta! 🙂

Kategoriat
Uncategorized

Koirat aistivat myös vanhat vauriot

Kävimme tässä syksyllä koirien kanssa tutkimassa vanhan maatilan päärakennuksen. Asuntoa oli jo osittain remontoitu, mutta ennen remontin jatkamista haluttiin selvittää homekoirien avulla asunnon kuntoa ja remonttitarpeen laajuutta.

Nopeasti tytöt paikallistivat homeen hajua keittiöstä tiskikoneen takaa sekä samalla seinustalla olevasta keittokomerosta. Lähtömme jälkeen tilaaja siirsi tiskikonetta, mutta seinässä tai lattiassa ei pintamateriaaleissa ollut mitään ulkoisen vaurion merkkejä. Mutta kun seinän pintarakenteet purettiin hirsiin asti, löydettiin seinästä vanha lahovaurio. Lahovaurio muodostuu pitkällisestä kosteusrasituksesta esimerkiksi väärään paikkaan joutuneen sadeveden tai toimimattomien/puutteellisten salaojien vuoksi.

Vaikka hirret olivat vuosien aikana kuivuneet, koirat pystyivät silti paikallistamaan vaurion sijainnin ja remonttia pystyttiin jatkamaan. Ilman homekoiratarkastusta keittiöön olisi tehty todennäköisesti vain pintaremontti, jolloin seinän kunto olisi jäänyt huomaamatta ja vaurio korjaamatta.

On ilo työskennellä näin taitavien tyttöjen kanssa! Kuvan jakamiseen saatu lupa tilaajalta.

Kategoriat
Uncategorized

Tasotestatut homekoirat

Osallistuimme koirien kanssa Suomen Homekoirayhdistyksen järjestämään tasokokeeseen 11.6.2023. Tasokokeessa koirat tutkivat ohjaajineen yksitellen sovitut tilat ja merkitsevät koirien tekemät ilmaisut pohjapiirustukseen. Koiran tekemiä havaintoja verrataan ns. nollakoirakkojen työskentelyyn. Nolla-koirina ovat koirat, joilla on pitkä kokemus homekoiran töistä.

Virallinen suoritus tehdään yhdellä koiralla/ohjaaja, jotta aidosti saadaan selville koiran taso. Osallistuin kokeeseen Sirin kanssa, joka ilmaisi kaikki nollakoirakkojenkin ilmaisemat homevauriot! Näin ollen läpäisimme testin ja Siri on nyt virallisesti tasotestattu homekoira 🙂

Kävin Kiran kanssa vielä kaikkien suoritusten jälkeen tutkimassa samat alueet, ja myös hän olisi läpäissyt kokeen! Hienoa työtä molemmilta koirilta! 🙂

Kategoriat
Uncategorized

Black Week 2022

Se on taas täällä, nimittäin Black Week! Tänä vuonna myös me halusimme osallistua tähän huikeaan tapahtumaan mukaan ja nyt saatkin 21.11.-27.11. välisenä aikana tilattuihin homekoiratarkastuksiin 20% alennuksen! Hinnastomme löydät täältä.

Edellä mainitun alennuksen lisäksi arvomme someseuraajien kesken perjantaina 25.11. homekoiratarkastuksen puoleen hintaan! Nyt jos koskaan kannattaa siis ottaa sometilimme Facebookissa tai Instagramissa seurantaan ja osallistua tähän ainutlaatuiseen arvontaan! Sometilimme löydät nimellä @kurkelanhomehaukku. Voit käyttää alennuksen itse tai lahjoittaa sen kaverille. Alennus tulee käyttää vuoden 2022 aikana ja alennus koskee maksimissaan 200m2 homekoiratarkastusta.

Onnea arvontaan!

Kategoriat
Uncategorized

Muista myös kesämökin hometarkastus!

Kesä on taas täällä!

Oletko tietoinen, missä kunnossa kesämökkisi tai muu vapaa-ajan asuntosi on? Jos edellisestä remontista on kulunut jo aikaa ja mökin ovea avatessa vastaan tulee kellarimainen tuoksu, kannattaa mökki tarkastuttaa homekoirien avulla.

Homekoirat tutkivat mökkisi tarkasti ja luotettavasti pintoja rikkomatta ja saat heti koirien käytyä tiedon mahdollisista löydöksistä.

Varmista itsellesi ja perheellesi terveelliset asuinolot myös kesämökilläsi ja ota ensiaskel mökkisi terveystarkastukseen!

Kategoriat
Uncategorized

Osallistu kuluttajatutkimukseen!

Haluamme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, olla helposti lähestyttäviä ja luotettavia. Mutta miten asiakkaamme näkevät meidät? Vastaako toimintamme asiakkaiden toiveita ja tarpeita vai luulemmeko vain niin?

Näihin kysymyksiin meillä ei ole vastauksia, mutta onneksi teillä on! Nyt onkin mahdollisuus päästä vaikuttamaan toimintaamme osallistumalla kuluttajatutkimukseemme!

❗Haemme nyt halukkaita henkilöitä osallistumaan tutkimukseemme, joiden avulla kehitämme toimintaamme entistäkin asiakasystävällisempään suuntaan. Sinulla ei tarvitse olla mitään kokemusta homekoirista tai sen käytöstä, tarvitset vain noin 15-30 minuuttia vapaa-aikaa sekä toimivan nettiyhteyden.

Kiinnostuitko? Täältä pääset sähköiseen lomakkeeseen. Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä tutkimuksen yhteydessä saatuja henkilötietoja anneta eteenpäin tai hyödynnetä suoramarkkinoinnissa. Osallistuminen ei sido mihinkään ja tutkimuksesta on mahdollista irtautua missä vaiheessa vain.

Toivottavasti pääsemme kuulemaan juuri sinun ajatuksiasi meistä! 🤗

Kategoriat
Uncategorized

2021-mitä saimme aikaan?

Taas on vuosi kulunut ja on aika pysähtyä ja miettiä, mitä kulunut vuosi toi tullessaan. Kurkelan Homehaukulle tämä oli merkittävä vuosi, kun pääsimme vihdoin aloittamaan viralliset homekoiratarkastukset.

Kurkelan Homehaukku on perustettu jo alkukeväällä 2020, kun olin valmistunut homekoiraohjaajaksi. Tällöin oli tarkoitus aloittaa myös varsinainen yritystoiminta, mutta korona-pandemian aiheuttama epävarmuus vauhditti Sirin pentuehaaveita, ja kesä ja syksy menivätkin pitkälti Sirin äitiysloman merkeissä. Siispä varsinainen yritystoiminta aloitettiin tammikuussa 2021, kun Siri oli toipunut pentujen hoitamisesta ja oli taas innokkaana valmiina työntekoon.

Vaikka uutena yrittäjänä aloittaminen ei ole aina helppoa, saimme kuluvana vuonna mukavasti tilauksia homekoirakartoituksille Turkuun ja sen ympäryskuntiin. Teimme homekoiratarkastuksia vanhoihin ja uudempiin omakotitaloihin, rivitaloihin sekä kerrostaloihin. Välillä tarkastimme vain muutaman huoneen, toisella kertaa tutkimmekin samalla käynnillä saman taloyhtiön usean huoneiston. Työkeikkojen lisäksi treenasimme viikoittain erilaisissa kohteissa, niin paloasemalla, erilaisissa liiketiloissa kuin kouluissakin.

Varsinaisen homekoiratyön lisäksi nettisivujen päivittäminen sekä some-sivut niin facessa kuin instagramissa tulivat nopeasti tutuiksi työvälineiksi uusien asiakkaiden löytämisessä sekä yleisesti homekoiratyön esittelyssä. Näiden lisäksi meitä haastateltiin keväällä Turun Tienooseen ja syksyllä Turun Sanomiin, jossa pääsimme kertomaan laajemmalle yleisölle homekoiran eduista sisäilmaongelmien selvittämisessä.

Yleisesti ottaen kulunut vuosi oli meille mukavan työntäyteinen vuosi, jossa pääsimme Sirin kanssa laittamaan homekoiraohjaaja-koulutuksessa saadut opit käytäntöön. Saimme lisää arvokasta työkokemusta homekoiraohjaajana työskentelyyn sekä yleisesti yrityksen pyörittämiseen. Myös Sirin Kira-pennusta kasvoi hieno, nuori homekoira-oppilas, joka pääsee ensi vuonna myös mukaan toimintaan. Näistä lähtökohdista onkin hienoa suunnata katse tulevaan vuoteen! Toivon, että saamme ensi vuonnakin auttaa asiakkaita ottamaan ensiaskeleet kodin terveystarkastukseen!

Kategoriat
Uncategorized

Homekoiran elämää

Vaikka homekoira on koulutettu työkoiraksi, vapaa-aikana se saa elää aivan tavallista koiran elämää. Meillä koirat ovat rakkaita perheenjäseniä, joiden kanssa vain satutaan tekemään myös töitä yhdessä.

Jotta etsintämotivaatio pysyy koiralla korkealla, täytyy sen saada töiden ja treenien lisäksi myös palautua rauhassa viikon askareista. Tästä syystä koirani tekevät hometyötä treenien ja/tai työkeikkojen muodossa 1-2 kertaa viikossa. Hometyön lisäksi treenaan koirieni kanssa kerran viikossa agilityä.

Muina päivinä elämme aivan tavallista koiraperheen arkea. Perus arkilenkkien lisäksi käymme säännöllisesti metsälenkeillä, leikimme palloleikkejä sekä kesäisin käymme uimassa. Välillä voidaan vain käpertyä kainaloon ja nauttia elämästä.

Jos homekoiran arki kiinnostaa, ota seurantaan Kurkelan Homehaukun facebook- ja instagram-sivut @kurkelanhomehaukku, jonne jaan säännöllisesti sisältöä meidän arjesta kahden työkoiran kanssa 🙂

Kategoriat
Uncategorized

Henkilökunnan esittely

Moi! Olen Katja Kauppi, agronomi ja homekoiraohjaaja Liedosta, Varsinais-Suomesta. Päätoimisesti työskentelen Luonnonvarakeskuksessa tutkijana ja kirjoitan väitöskirjaa. Lisäksi olen sivutoiminen maanviljelijä sekä homekoira-ohjaaja.

Kiinnostus homekoiraohjaajan työtä kohtaan syntyi, kun etsin erilaisia mahdollisuuksia hyödyntää Sirin suurta motivaatiota nenätyöhön. Ilokseni pääsimme Kpedun homekoiraohjaajakoulutukseen. Koulutuksessa 1,5 vuoden aikana käytiin kattavasti läpi mikrobiologiaa, rakennustekniikkaa ja lainsäädäntöä unohtamatta varsinaista koiran koulutusta kotikoirasta homekoiraksi. Koulutuksen aikana opin valtavasti minulle ennestään tuntemattomasta alasta ja Siri pääsi toteuttamaan itseään nenätöitä tehden. Koulutuksen päätteeksi ala vei mennessään ja perustin alkukeväällä 2020 oman toiminimen Kurkelan Homehaukun. Homekoiraohjaajan työssä parasta on kun saan hyödyntää koirani parhaita ominaisuuksia ja auttaa samalla asiakkaita selvittämään heidän kotinsa terveyttä!

Työkaverinani minulla on 4-vuotias lagotto romagnolo Siri. Siri rakastaa käyttää nenäänsä ja tekeekin homekoiran töitä suurella motivaatiolla tarkasti ja tehokkaasti. Luonteeltaan Siri on kiltti ja aktiivinen koira, joka homekoiratyön lisäksi rakastaa uimista ja palloleikkejä. Vapaa-ajalla harrastamme agilityä.

Kotona tulevia homekoiran töitä odottelee 1-vuotias Kira, joka on Sirin pentu. Kira on luonteeltaan iloinen ja energinen nuori koira, joka haluaa olla kaikessa tekemisessä mukana. Erilaisia etsintätreenejä on Kiran kanssa tehty pikkupennusta asti. Aluksi Kira etsi nameja ja leluja, siitä sitten vähitellen siirryttiin homeiden etsintään. Kiralla on suuri motivaatio nenätyöskentelyyn ja saan hänestä tulevaisuudessa hyvän homekoiran Sirin rinnalle! Vapaa-ajalla harrastamme agilityä, lisäksi Kira rakastaa leikkiä Sirin sekä perheen kissojen kanssa.

Kategoriat
Uncategorized

Aidosti pintoja rikkomaton tarkastus

Kiinnostaisiko sinua tilata homekoiratarkastus, mutta epäilet koiran jättävän jälkiä kotiisi? Työkoirani ovat rodultaan italian vesikoiria, joten niistä ei lähde karvaa. Kooltaan tytöt ovat myös keskivertoa pienempiä joten ne mahtuvat hyvin kulkemaan pienemmissäkin asunnoissa tiputtamatta vahingossa tavaroita pöydiltä esimerkiksi huiskivalla hännällä. Lisäksi treenaan säännöllisesti koirieni kanssa homeiden etsimistä myös tossut jalassa, jotta herkkiin lattiamateriaaleihin ei jää käynnistämme naarmuja koirien kynsistä. Näin pystyn tarjoamaan homekoiratarkastuksen, jonka jäljiltä ei tarvitse siivoilla koirankarvoja eikä murehtia kynsien naarmuista lattialla. Teemme homekoiratarkastukset tarkasti, tehokkaasti ja aidosti pintoja rikkomatta!

Homekoira-Siri työtossut jalassa
Homekoira-Siri työtossut jalassa valmiina töihin!