Kategoriat
Uncategorized

2021-mitä saimme aikaan?

Taas on vuosi kulunut ja on aika pysähtyä ja miettiä, mitä kulunut vuosi toi tullessaan. Kurkelan Homehaukulle tämä oli merkittävä vuosi, kun pääsimme vihdoin aloittamaan viralliset homekoiratarkastukset.

Kurkelan Homehaukku on perustettu jo alkukeväällä 2020, kun olin valmistunut homekoiraohjaajaksi. Tällöin oli tarkoitus aloittaa myös varsinainen yritystoiminta, mutta korona-pandemian aiheuttama epävarmuus vauhditti Sirin pentuehaaveita, ja kesä ja syksy menivätkin pitkälti Sirin äitiysloman merkeissä. Siispä varsinainen yritystoiminta aloitettiin tammikuussa 2021, kun Siri oli toipunut pentujen hoitamisesta ja oli taas innokkaana valmiina työntekoon.

Vaikka uutena yrittäjänä aloittaminen ei ole aina helppoa, saimme kuluvana vuonna mukavasti tilauksia homekoirakartoituksille Turkuun ja sen ympäryskuntiin. Teimme homekoiratarkastuksia vanhoihin ja uudempiin omakotitaloihin, rivitaloihin sekä kerrostaloihin. Välillä tarkastimme vain muutaman huoneen, toisella kertaa tutkimmekin samalla käynnillä saman taloyhtiön usean huoneiston. Työkeikkojen lisäksi treenasimme viikoittain erilaisissa kohteissa, niin paloasemalla, erilaisissa liiketiloissa kuin kouluissakin.

Varsinaisen homekoiratyön lisäksi nettisivujen päivittäminen sekä some-sivut niin facessa kuin instagramissa tulivat nopeasti tutuiksi työvälineiksi uusien asiakkaiden löytämisessä sekä yleisesti homekoiratyön esittelyssä. Näiden lisäksi meitä haastateltiin keväällä Turun Tienooseen ja syksyllä Turun Sanomiin, jossa pääsimme kertomaan laajemmalle yleisölle homekoiran eduista sisäilmaongelmien selvittämisessä.

Yleisesti ottaen kulunut vuosi oli meille mukavan työntäyteinen vuosi, jossa pääsimme Sirin kanssa laittamaan homekoiraohjaaja-koulutuksessa saadut opit käytäntöön. Saimme lisää arvokasta työkokemusta homekoiraohjaajana työskentelyyn sekä yleisesti yrityksen pyörittämiseen. Myös Sirin Kira-pennusta kasvoi hieno, nuori homekoira-oppilas, joka pääsee ensi vuonna myös mukaan toimintaan. Näistä lähtökohdista onkin hienoa suunnata katse tulevaan vuoteen! Toivon, että saamme ensi vuonnakin auttaa asiakkaita ottamaan ensiaskeleet kodin terveystarkastukseen!